Home Rady a návody Vlašské ořechy

Vlašské ořechy

246
1
SHARE

Vlašské ořechy jsou poklad pro zdraví

Máte rádi vlašské ořechy? Jedná se o plod, na jehož vytvoření potřebuje ořešák obrovské množství energie. Není se čemu divit. Bohatý obsah prospěšných látek je uschován v tvrdé skořápce a to všechno musí strom vystavit, než se rozhodne svůj oříšek pustit do světa. Ohromné bohatství se pod tvrdou slupkou ukrývá i pro naše tělo. Proč jsou vlašské ořechy výjimečnou potravinou a jaké jsou důvody pro jejich zařazení do jídelníčku?

Podoba s tvarem mozku nemusí být náhodná

Když rozloupneme vlašský ořech, připomíná svým tvarem mozek. Šamani věří, že přírodní věci, které připomínají určitou část těla, slouží k jejímu posílení a ozdravování. Tento fakt je dokonce vědecky potvrzen právě u vlašských ořechů. Vysoký obsah omega mastných kyselin je důležitý pro správnou činnost mozku a nervového systému. Pravidelná konzumace přibližně 10 ořechů denně má preventivní účinky proti degeneracím a pomáhá zvýšit soustředěnost a zlepšovat paměť.

Obsah důležitých minerálních látek

Každý vlašský ořech v sobě ukrývá i další bohatství. Jedná se o cenný zdroj energie, kdy v každých 100 gramech najdeme 65 gramů tuku, 15 gramů bílkovin a pouze 14 gramů sacharidů. Vlašské ořechy jsou zdrojem vápníku, železa, hořčíku, vitamínu A a vitamínu C. Což jsou látky důležité pro správné fungování imunitního systému a efektivní práci celého metabolismu.

Vlašské ořechy, univerzální použití

Vlašské ořechy se dají konzumovat jen tak samotné. Hodí se i k pokrmům a jako přídavek do salátů. Často se objevují ve spoustě vánočních receptů, kdy cukroví propůjčují typickou chuť a zároveň zastávají zdravý prvek. Existuje i olej z vlašských ořechů, případně máslo. Zkrátka se jedná o důležitou potravinu, která by neměla chybět v našem jídelníčku ideálně během celého roku.

Home and Garden na Facebooku

1 COMMENT

Comments are closed.