Domů Interiér 1869: Rok, kdy vznikla společnost Afriso

1869: Rok, kdy vznikla společnost Afriso

5213
0

Psal se rok 1869. Byl to ten samý rok, kdy Emil Škoda odkoupil plzeňskou strojírnu, v Brně byl zahájen provoz první koňské tramvajové linky v českých zemích, nebo kdy byl založen smíchovský pivovar Staropramen. A právě tehdy byla v německém Schmiedefeldu založena společnost Afriso. Inovativní a na svou dobu vysoce pokroková firma střední velikosti. Pojďte s námi zabrouzdat do historie této firmy.

Od malé firmy až po nadnárodního giganta

Stejně jako všechny příběhy, začal se i ten společnosti Afriso psát malými písmeny. Nejprve to byla nevýrazná společnost, které by rozhodně nikdo netipoval zářnou budoucnost. Založil ji pan Adalbert Fritz jakožto rodinný podnik, aby měl co odkázat svým dětem. Částečně stojí úspěch společnosti Afriso na době, ve které byla založena. Byla to totiž doba, která převratným vynálezům a inovacím přála. Ve stejném roce byla kupříkladu dostavěna transkontinentální železniční trať napříč Amerikou, byl položen základní kámen ke stavbě bavorského zámku Neuschwanstein nebo byl otevřen Suezský průplav pro dopravu.

Afriso a současnost

Aktuálně má společnost Afriso okolo 1 000 pracovníků, 5 výrobních závodů v Německu a dokonce i zastoupení v Česku a na Slovensku. V tuzemsku ji můžete najít už od roku 1995 jakožto dceřinou společnost AFRISO EURO INDEX GmbH. Zde firma Afriso zajišťuje kompletní servis pro své zákazníky. Dokáže zajistit vše od nabídky, přes projekt, dodávku, montáž až po záruční a pozáruční servis.

Afriso – Váš specialista na přístroje měřící a regulační techniky

A na co se společnost Afriso specializuje? V jejím portfoliu najdete vysoce kvalitní a přesné přístroje měřící a regulační techniky pro zabezpečení nádrží a pro bezpečný chod topných i solárních systémů. Dále se specializuje na přístroje pro měření tlaku, teploty a výšky hladiny – zde jsou zahrnuty jak analogové, tak i elektronické přístroje té nejvyšší kvality. A v neposlední řadě ji můžete oslovit pro analyzátory s příslušenstvím jak stacionární, tak přenosné. To všechno je společnost Afriso. Společnost s bohatou historií, pestrou současností a zářnou budoucností.