více v článku...
Vlašské ořechy jsou poklad pro zdraví
Máte rádi vlašské ořechy? Jedná se o plod, na jehož vytvoření potřebuje ořešák obrovské množství energie. Není se čemu divit. Bohatý obsah prospěšných látek je uschován v tvrdé skořápce a to všechno musí strom vystavit, než se rozhodne svůj oříšek pustit do světa. Ohromné bohatství se pod tvrdou slupkou ukrývá i pro naše tělo. Proč jsou vlašské ořechy výjimečnou potravinou a jaké jsou důvody pro jejich zařazení do jídelníčku?
Podoba s tvarem mozku nemusí být náhodná
Když rozloupneme vlašský ořech, připomíná svým tvarem mozek. Šamani věří, že přírodní věci, které připomínají určitou část těla, slouží k jejímu posílení a ozdravování. Tento fakt je dokonce vědecky potvrzen právě u vlašských ořechů. Vysoký obsah omega mastných kyselin je důležitý pro správnou činnost mozku a nervového systému. Pravidelná konzumace přibližně 10 ořechů denně má preventivní účinky proti degeneracím a pomáhá zvýšit soustředěnost a zlepšovat paměť.
Obsah důležitých minerálních látek
Každý vlašský ořech v sobě ukrývá i další bohatství. Jedná se o cenný zdroj energie, kdy v každých 100 gramech najdeme 65 gramů tuku, 15 gramů bílkovin a pouze 14 gramů sacharidů. Vlašské ořechy jsou zdrojem vápníku, železa, hořčíku, vitamínu A a vitamínu C. Což jsou látky důležité pro správné fungování imunitního systému a efektivní práci celého metabolismu.
Vlašské ořechy, univerzální použití
Vlašské ořechy se dají konzumovat jen tak samotné. Hodí se i k pokrmům a jako přídavek do salátů. Často se objevují ve spoustě vánočních receptů, kdy cukroví propůjčují typickou chuť a zároveň zastávají zdravý prvek. Existuje i olej z vlašských ořechů, případně máslo. Zkrátka se jedná o důležitou potravinu, která by neměla chybět v našem jídelníčku ideálně během celého roku.
- 2KShares
http://press-media.cz/
Comments are closed.